Értékeink

Generációváltás - Értékeink

BIZALOM

Hisszük, hogy a kölcsönös bizalom az őszinteség, tisztelet, következetesség és átlátható működés eredménye. Bizalom nélkül nem lehet hosszú távon fenntartható, valódi értéket teremteni.

SIKER

Együttműködéseinkben fontos, hogy ne csak a vállalkozás, hanem a változásban résztvevők, rajtuk keresztül azok családtagjai, továbbá a vállalkozás partnerei is érezzék a pozitív hatást. Hisszük, hogy a sikeres vállalkozás biztonságot teremt és felelősséget vállal a környezetéért.

EGYSZERŰSÉG

Hisszük, hogy az egyszerű dolgok a nagyszerűek, törekszünk ezért azokra a lehető legegyszerűbb megoldásokra, amelyek egyensúlyt és stabilitást is biztosítanak.

FEJLŐDÉS

Hisszük, hogy a kísérletezés, a “csinálás”, az új dolgok kipróbálása, majd a tanulságok levonása az egyéni és szervezeti fejlődés és tanulás alapja.

ÖRÖM

Hisszük, hogy pozitív energiákkal körülvéve érdemes csak dolgozni, hogy munka közben mindenki megtalálja az örömöt. Hullámvölgyekben a humort hívjuk segítségül.

Munkatársaink

Generációváltás - munkatársaink

Munkatársaink különböző iparágakban, különböző szakterületeken szereztek legalább 10 éves tapasztalatot, továbbá közép- és felső vezetői, akár cégvezetői gyakorlattal is rendelkeznek, így átérzik azokat a problémákat, amelyek ügyfeleinket napi szinten foglalkoztatják.

Molnár Szabolcs
Molnár Szabolcs – szervezetfejlesztő, ügyvezető

Eredeti végzettsége közgazdász. Multinacionális vállalatoknál – többek között Opel, Alcoa, MTD – szerzett szakmai, közép- és felső vezetői tapasztalatot gyártás, logisztika, lean, valamint termékcsalád transzfer és telepítés terén. A lean elveket 2000-ben kezdte el alkalmazni, miközben szakmai tudását az USA-ban, Németországban és Mexikóban töltött lean projektek során mélyítette el.

2005-ben lépett lean tanácsadói pályára, az E-Con Csoport társalapítója, ügyvezetője. Számos hazai szolgáltató (pl. Avis Budget Group SSC, E.ON, Eurest, Lufthansa Systems, Metro) és gyártó vállalat (pl. Audi, Bosch, Coloplast, Continental, Eissmann, MOL, Slovnaft) munkatársainak – operatív szinttől a felső vezetőkig – és folyamatainak fejlesztésében működött közre, a lean stratégia kialakításától, a projekteken át egészen a képzések lebonyolításáig.

A Lean Enterprise Institute (LEI) hazai szervezetének társalapítója, amelynek 2011 szeptemberi alapítása óta annak elnökeként a lean szakma népszerűsítésén, fejlesztésén dolgozik. 31 ország LEI szervezetének vezetőjével együtt tagja a nemzetközi Lean Global Network (Cambridge, USA) elnökségének. Számos nemzetközileg elismert lean szakkönyv magyar nyelvű kiadásának szakmai lektora.

Több alkalommal oktatott lean ismereteket a Budapesti Corvinus Egyetem, valamint a Pannon Egyetem hallgatóinak. Részt vett a Bosch Lean Akadémia kidolgozásában és elindításában.

2016 óta szakmai tapasztalatát a hazai kis- és középvállalatoknál (KKV) is kamatoztatja, azóta azok fejlesztésével, szervezeti átalakításával is foglalkozik, továbbá támogatja ezen cégek tulajdonosait a generációváltás folyamatában.

Pálos Ildikó
Pálos Ildikó – szervezetfejlesztő

10 évet töltött középvezetőként hazai és multinacionális gyártó- és szolgáltató vállalatoknál logisztika területen. Az elektronikai bérgyártásban tevékenykedő Elcoteq Kft.-nél sikeres projekttranszfereket hajtott végre Kanadából, Mexikóba és Kínába.

2007 óta foglalkozik magyarországi kis-és középvállalatok (KKV) szervezeti átalakításával. Coach és mediátor tevékenysége során megszerzett tapasztalata sokat segít a cégvezetőkkel való munkájában, akár krízishelyzetekben is.

Függetlenül attól, milyen iparágban működő ügyfelekkel dolgozik (pl. autóipari beszállító, orgonaépítő manufaktúra, tervező iroda, inert hulladékkezelő, csárda, ökopark, víziszárnyas tenyésztő, tejipar, cipőgyártás), munkája során általában a fő cél a vállalkozások hosszú távon fenntartható működése, a tulajdonos minél kisebb napi jelenlétével. Munkájának eredményeként menekült már meg vállalat pénzügyi csődtől, más esetben a cégvezetővel történő közös munkával eladhatóvá tették azt, vagy a tulajdonos elkezdhette élvezni évtizedes munkája gyümölcsét, jut ideje családjára, hobbijára is.

Képzett LEGO® SERIOUS PLAY® facilitátor, amely módszertan segítségével a cégvezetők hétköznapi rutinjuktól távol álló területeken tudnak kézzelfogható eredményeket elérni. A módszer hatékonyan alkalmazható pl. céges jövőkép, stratégia megfogalmazása, új termék bevezetése, valamint széthúzó csapatok összekovácsolása esetén is.

Szervezetfejlesztés témában a Pécsi Tudományegyetemen vezetett kurzust, vendégelőadóként azóta is tart előadásokat a témában.

Bauer Tímea
Bauer Tímea – szervezetfejlesztő

Eredeti végzettsége közgazdász. 2006 óta regisztrált mérlegképes könyvelő, valamint társadalombiztosítási szakelőadó.

2004 óta közép- és felső vezetőként dolgozik termeléssel és kereskedelemmel foglalkozó kis- és középvállalatoknál pénzügy, számvitel, HR és kontrolling területeken.

Több gyártással és kereskedelemmel foglalkozó kis- és középvállalatnál szerzett átfogó, rendszerszintű gyakorlatot a hatékonyan működő és fenntartható szervezet kialakításában, mivel a pénzügyi területen kialakított hatékony folyamatok sikereinek köszönhetően felkérték egyéb társosztályok folyamatainak fejlesztésére, átalakítására is. Ezen folyamatelemzési és folyamatfejlesztési munkák eredményeként tett szert tapasztalatra termelés, logisztika, beszerzés és kereskedelmi területeken is. A folyamatok fejlesztése mellett, az eredmények hosszú távú fenntartásához elengedhetetlennek tartja, hogy olyan szervezeti egységeket építsen fel, amelyek készek megújulni és megfelelően motiváltak.

Munkájában számára a legnagyobb értéket az jelenti, ha a különböző területek a „rendrakást”, azaz a fejlesztést követően mérhető eredményeket érnek el, úgy mint: a vállalkozás felesleges adminisztrációs terhektől szabadul meg, a hatékonyabb folyamatok következtében mérhető megtakarítást realizál, vagy pénzügyileg is kimutatóvá teszik a selejtet.

Józsa Mónika
Józsa Mónika – szervezetfejlesztő

Gazdasági végzettségét itthon (KVIF), illetve angliai, hollandiai és németországi egyetemeken szerezte. A rendszerváltást követő években, „első generációs” középvezetőként indult pályafutása több, mint 25 évvel ezelőtt, a multinacionális cégek Magyarországra érkezése idején. Különféle üzleti területeken és többféle pozíciót betöltve kísérhette végig a közép-kelet-európai régióba érkező nagy nemzetközi cégek „helykeresését”, kezelve éppen aktuális munkaköréhez kapcsolódóan az ezzel járó szakmai-, szervezeti- és kulturális kihívásokat olyan, piacukon meghatározó vállalatoknál, mint a Kraft Jacobs Suchard / Kraft Foods (ma Mondelez), vagy a Nielsen Research.

E meghatározó évek alatt szerezte szakmai tudását, vezetői gyakorlatát, a szervezeti kihívások kezelésében tapasztalatát, többnyire több üzleti területen átívelő munkaköröket betöltve. Egyik meghatározó erőssége, hogy „madártávlatból”, azaz összefüggésükben szereti átlátni és kezelni a folyamatokat, rendszereket.

Számos üzleti területen dolgozott pályája során: élelmiszeripar (gyártás, kereskedelem), fogyasztói piackutatás (élelmiszerek és háztartási vegyiáruk piaca), telekommunikáció, idegenforgalom, felsőoktatás, tréningek-szervezetfejlesztési szolgáltatások.

Marketing (stratégia, termékfejlesztés, termékbevezetés, termék- és márka menedzsment), értékesítés (területi értékesítés, ügyfélszerzés, ügyfél menedzsment), üzletfejlesztés, logisztika, projekt menedzsment és szervezetfejlesztés területeken rendelkezik sokéves tapasztalattal „ügyfél”, illetve tanácsadói oldalon.

Az utóbbi években hazai kis- és középvállalatoknál („KKV”) kamatoztatja tapasztalatát külső tanácsadóként, interim menedzserként, elsősorban szervezetfejlesztési, üzletfejlesztési, illetve marketing témákban segítve munkájukat.

Dr. Titkos Csaba
Dr. Titkos Csaba – coach, terapeuta

1981-ben szerzett közgazdász diplomát a PTE KTK-án, majd 1986-ban végzett oktatási szociológusként az ELTE BTK-án. 1997-ben lett a Magyar Pszichológiai Társaság okleveles T-csoport vezető trénere. Részt vett pszichodráma képzésben és integratív pszichoterápiát tanult. 2005-től a Magyar Pszichodráma Egyesület pszichodráma vezetője. 2009-től képzett coach. 1982 óta a PTE-n oktat, itt védte meg 2000-ben Ph.D disszertációját, 2001 óta docens. 2015-ben habilitált. Az év menedzsment oktatója volt 2008-ban és 2015-ben a PTE KTK-án. Kutatott Bayreuthban és Tübingenben.

Oktatott a PTE különböző karain, főként kompetencia fejlesztés fókusszal. Tréningeket vezetett többek közt az AAM, az Audi, az E.ON, az MNB, a MATÁV, az ITSH, a MÁV, a TDK, és a NOKIA munkatársai, vezetői számára.

Szervezetfejlesztőként és coachként termelő, szolgáltató, kulturális területen működő cégeknél dolgozik.

Önismereti, pszichodráma csoportokat és egyéni terápiákat vezet. Fő érdeklődési területe a személyiségfejlesztés, az emberi viselkedés, a csoportmunka, a kompetencia-fejlesztés.

A generációváltás kapcsán kis- és középvállalkozások alapítóit és a céget átvenni készülő utódokat támogatja az átmenet emberi, lelki folyamatában.

Témába vágó könyvei:

  • Csoportmunka a 90-es években (PTE KTK 2000)
  • Önismereti alapok. Nézőpontok – folyamatok – módszerek (PTE KTK 2018)
  • Ideáltípusok, Intervenciók, Innovációk: Ideáltípusok a tudásátadásban, Intervenciók a fejlesztésben, Innovációk az oktatásban (Saarbrücken: GlobeEdit, 2017)
Tóth András
Tóth András – automatizálási szakértő, gépészmérnök

Tizenhat évet dolgozott vezető tervezőként és mérnökcsoport vezetőként fémipari szerszámgyártó és gépgyártó kisvállalatoknál. Számos iparágban működő, termelő vállalatok részére fejlesztettek gyártó és szállítórendszereket, robotos alkalmazásokat. Dolgozott ipari nagyberuházás vezetőjeként a világ legnagyobb magánkézben lévő cégénél. 2014 óta műszaki tanácsadást is végez kis- és középvállalatoknál.

Munkája során bepillantást nyert számtalan kis, közép és nagyvállalat működésébe és folyamataiba. Nagy erőssége, hogy képes gyorsan és hatékonyan feltérképezni a feladatokat, átlátni a struktúrákat, összefüggéseket. Az információgyűjtés és döntéselőkészítés, szervezés és projektmenedzsment terén is nagy rutinnal rendelkezik.

A szervezetfejlesztési folyamatokat logikus, strukturált gondolkodásmódjával, egyedi nézőpontjával, lényegre törő kérdéseivel támogatja. Segít kizökkenni a berögzült gondolkodási sémákból, más oldalról megvilágítani, átkeretezni a folyamatokat, felismerni a hiányosságokat, lehetőségeket és tartalékokat, majd hatékony, működtethető megoldásokat kidolgozni. Támogatásával megbízója elkerült meg nem térülő, milliárdos beruházást, mentett meg céget előnytelen szerződésből származó 800 millió forintos kártól, továbbá szakmailag kísért egy – automatizáláshoz nem értő – kisvállalat cégvezetőjét egy új üzemmel kapcsolatos beruházási folyamat koncepciójának kidolgozásától, annak kivitelezéséig.