LEGO-val a gördülékeny generációváltásért

A rendszerváltás környékén alapított cégtulajdonosok elkezdtek visszavonulni a cégvezetéstől, páran már át is adták a cég vezetését új kezekbe, de többjüknek sajnos nem sikerült megőrizni életművüket, így megszűntek hasznos családi vállalkozások, vagy méltatlan árért felvásárolták őket.

Minden vállalkozás egyedi.

Minden cégtulajdonos másképp megy végig a generációváltáson.

Minden generációváltás különleges.

Mégis, mindegyikben vannak közös pontok.

Magyarországon hiányzik még a generációváltás témájában a több generáción átívelő gyakorlati tapasztalat. Külföldi mintákból okulhatunk, szakcikkeket olvashatunk, de a saját cégünk tovább örökítését nekünk kell megugranunk. És ez szakértő nélkül…

A workshop célja

Elképesztően fontosnak tartjuk, hogy a cégtulajdonosok rájöjjenek arra, hogy sokkal jelentősebb hatást tudnak kifejteni a saját generációváltásukra, mint amit valaha elképzeltek.

Ennek a két egész napos, intenzív workshopnak a során a generációváltásról fogunk közösen gondolkodni – a kezünkkel és a LEGO kockák segítségével.

A LEGO® SERIOUS PLAY® (LSP) egy vezetett gondolkodási, kommunikációs és problémamegoldó technika szervezeteknek, csapatoknak és egyéneknek. Üzleti, szervezetfejlesztési, pszichológiai és tanuláselméleti kutatások eredményeit ötvözi.

A gyakorlatban az LSP egy-, két- vagy háromnapos műhelymunka, amelyet képzett LSP facilitátor vezet egy kijelölt témával a fókuszban. A módszertan és a facilitátor segítségével a résztvevők olyan kérdésekben, problémákban érhetnek el jelentős haladást, melyekben a bejáratott módszerek, pl. megbeszélések, tervezési folyamatok, ötletelések nem hoztak áttörő eredményt. Iparágtól, cégmérettől, cég életciklustól függetlenül nagyon széles spektrumon használható a módszer.

Ezen a workshopon egy-egy kérdésre egyéni LEGO modellek építésével nézünk rá, majd haladunk egy olyan közös megértés felé, amibe mindenki beleteszi azt, amit számára jelent a generációváltás. Vagy megépíti, hogy ő most hogyan érzi magát a generációváltás kapcsán. Bár a módszer nagyon kreatív és játékos, fejbekólintó mélységei vannak. A részvételhez nem szükséges semmilyen tapasztalat a LEGO-val, még csak szuper kreativitás sem. Elég a nyitottság és a vágy, hogy tudatosan foglalkozzunk a generációváltás nehezen megfogható témájával.

Mindez olyan cégtulajdonosok részvételével történik, akik már felismerték, hogy a cégutódlás nem csak egy távoli jövőben bekövetkező, valakiket esetleg érintő esemény, hanem itt és most történik. A kérdés az, hogy hagyjuk, hogy velünk történjen, vagy mi irányítjuk a részvételünket az elkerülhetetlen folyamatban?

Kinek való ez a workshop?

  • ha Ön cég alapító, és még nem tudja pontosan, hogyan rendezze el megnyugtató módon az évtizedeken át felépített és működtetett életműve sorsát,
  • ha egy cég tulajdonának, vezetésének a várományosa, de még nem egyértelmű, hogyan legyen benne a folyamatban,
  • ha egy alapítónak vagy utódnak a rokona, akiknek nagyon szurkol, hogy jól sikerüljön a cég utódlást végigvinni,
  • vagy egyszerűen csak kíváncsi, Önhöz hasonló élethelyzetben lévő cégtulajdonosokat milyen kérdések foglalkoztatnak, milyen kihívásaik és jó gyakorlataik vannak.

Jöhet egyedül, jöhet az elődjével, jöhet az utódjával, vagy más családtagjával.

Ügyfeleink mondták

„Nemrég visszanéztük azt a videót, amiben a második nap végén az építményünk alapján összegzem, hol tartunk jelenleg, hova szeretnénk eljutni és milyen úton. Röviden: mára már küszöbén állunk a vágyott habzsi-dőzsi állapotnak! Nagy-nagy örömmel mondhatom, hogy a LEGO után kb. fél évvel már szinte 100%-ban új fejlesztésekkel keresnek meg minket, így ráálltunk az egyedi fejlesztői útra!” – M. Ádám

„Úgy érzem, ebben a két napban mintha egy új családot ismertem volna meg, én még most sem hiszem el, hogy mennyi kimondatlan dolog a felszínre jött, és másnap elmentünk spontán családilag ebédelni és beszélgettünk…” – T. Szilárd

„Ezzel a legóval teljesen lenyűgöztetek. 61 éves fejjel nem gondoltam, hogy erre rá lehet venni engem, de amit itt családilag összeraktunk, az káprázatos. Köszönjük!” – N. Balázs

Jöjjön el, hogy gördülékeny legyen a generációváltás!